Wie zijn wij Het weer in Geldermalsen

WS 2300
Het weer in Geldermalsen is een weersite die bestemd is voor mensen die geinteresseerd zijn in Het Weer.In 2004/2005 ben ik begonnen met een website te maken over mijn hobby die ik nog steeds met aller plezier doet .Ik ben begonnn met de Weerstation die op de afbeelding hier naast staat. Ik hou elke dag me gegevens bij wat er die dag waren en ik schreef ook in een boekje wat voor weer het was die dag en zo ben ik begonnen met Het weer en zo heb ik ook mee mensen leren kennen die ook interesses had in Het Weer. Me Eerste website heten toen Weerstation Geldermalsen en later heb ik er Betuwe Weer van gemaakt .We waren toen actief op Facebook en door dat daar veel tijd naar toe ging ben ik daar mee gestopt. Nu zijn we nog op deze manier bezig online.
In 2005 ben ik overgegaan op een semi professional Weerstation gegaan. Dit is de Davis Vantage Pro 2 en dit weerstation gebruiken de meeste Weer amateurs  die Het weer willen meten. De Temperatuur meter en de rest van de meters die in dit weerstation zitten zijn heel nauwkeurig ook de Regenmeter is op 0,2 mm nauwkeurig en alles werkt draadloos .Dit Weerstation kan je ook uitbreiden met tot 8 andere sensoren en ook die zijn allemaal draadloos ook zit er een zonnepaneel op de ontvangst kastjes om zo de accu duur te verlengen. Bij dit Weerstation zit tegenwoordig ook een Cloud opslag bij en ook nog via een computerprogramma om de data uit te lezen .Een goed weerstation met redelijk wat mogelijkheden.
Om de data en de gemeten gegevens uit de Davis Weerstation te halen heb je software nodig. Wij gebruiken Weatherlink-Home die is in de Cloud en via een IP Logger sturen we de data naar de Cloud om zo alles op te slaan en ook om alles terug te kijken. Ze hebben een mooi programma gemaakt wat live te volgen is via de Cloud. Dat zie je in de bovenste afbeelding. De onderste afbeelding is  Weatherlink 5.6 en die is voor op de Computer maar je moet dan wel de computer 24/7 aan laten staan om alles op te slaan. De gegevens die je op de website ziet gaat via de Cloud maar ook via een mini computer die aangesloten is op het internet die dan ook via het IP adres naar de website stuurt. Dat mini computer heet Meteobridge daar is veel me te doen om de gegevens door te sturen naar verschillende weersite’s.

Binnen kort volg er meer informatie we zijn er nog me bezig.