Hier staan video's over hoe je de Davis VP2 kan schoonmaken

Hier boven staat het eerste deel van de reeds filmpjes die ik de komende tijd gaat maken hoe je onderhoud kan doen aan de Davis VP2 weerstation .Ik ga jullie uitleggen hoe alles in elkaar zit en waar je op moet letten om zelf het weerstation schoon te houden en ook om beter meet gegevens te houden.

Het Eerste deel is de Davis VP2 Rain Tipping Spoon dit is de nieuwste serie die er te krijgen is .Het regen bucket kost rond de 67,95 en deze is een stuk stabieler en ook deze kan tegen het schudden van het weerstation en ook is hij veel stabieler .

Ook deze regen bucket meet vanaf 0,2 mm en is eigenlijk het zelfde als de voorganger alleen nu compact en hij moet beter nauwkeuriger meten.

Er staan verschillende video’s op YouTube hoe je hem er uit kan halen en ook hoe je hem moet vervangen uit je weerstation .Ook zijn hier onderdelen voor te krijgen en dit zijn ook op internet te krijgen.Hier onder zet ik neer in tekst hoe je het Lepeltje of bakje kan schoonmaken en losmaken.

Stap 1 Maak eerst even het stekkertje los voor dat je alles uit elkaar haald .Maak het Kruiskop Schroefje los en daarna het kabeltje die achter het lipje zit .

Stap 2 Als alles los is dan haal je het kapje eraf en leg het kapje met kabel even aan de kant.

Stap 3 Pak het lepeltje/Bakje met je vingers vast en trek hem even iets naar je toe om het asje er uit te halen.

Stap 4 Als het asje eruit is dan kan je zo het Lepeltje/Bakje er uit halen en hem met een vochtige doek schoon maken .

Stap 5 Als je in de Bucket kijkt zie je onder in ook een bakje zitten die maak je ook schoon met een vochtige doek en ook aan de voorkant.

Stap 6 Als alles schoon en droog is dan kan je het weer in elkaar zetten .

Stap 7 Doe alles met belijd en ook rustig aan .

Stap 8 Als alles weer in elkaar zit dan doe je het stekkertje er weer in en dan ga hij weer verder met meten.